Historisch Museum Den Briel biedt een digitale tour langs 32 plekken en bezienswaardigheden in de stad en op de wallen. De gekozen locaties hebben een relatie met objecten in het museum.

De digitale tour bevat in het Nederlands en in het Engels historische informatie die veelal nog niet gepubliceerd en/of bekend is. Deze informatie, gebaseerd op originele geschreven en gedrukte bronnen, wordt overgedragen via tekst, anekdotes, beeld en animaties. De informatie kan worden verkregen via een QR code die bij elk object beschikbaar is. Een QR code kan met een smartphone of tablet worden gescand, nadat eerst een gratis QR code reader is gedownload. De QR codes “hangen” aan de website van het museum.

Gebruikers van de digitale tour worden naar de verschillende getuigenissen van het culturele erfgoed van Brielle geleid en ondergaan zo de stad als totaalbeleving. Maar zij komen ook langs winkels en horecagelegenheden. De tour kan volledig worden gedaan, maar ook gedeeltelijk en er is geen vaste volgorde. Op onderstaande plattegrond zijn de locaties te zien.

kaart-brielle-groot QR nieuw.png

Download hier de plattegrond.