Wat is archeologie? En hoe zag Brielle er in de middeleeuwen (en daarvoor) uit? Wat kunnen we daarover allemaal ontdekken aan de hand van archeologische voorwerpen?

Opzet programma:
1. Voorbereidende lessen op school
Ter voorbereiding krijgt de docent tijdelijk een leskist in de klas, 'Een koffer vol scherven'. Met de inhoud van deze kist ontdekken de leerlingen meer over archeologie en de middeleeuwenen worden zo voorbereid op een bezoek aan het museum en de historische binnenstad van de vestingstad Brielle.In de drie lessen gaan de leerlingen veel zelf aan de slag: lezen, puzzelen, onderzoeken etc.

2. Bezoek aan het museum en stadswandeling
Tijdens het bezoek aan het museum bekijken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent de presentatie Brielle: van prehistorie tot middeleeuwse stad. Vervolgens maken zij een stadswandeling. Het startpunt is het museum, waar de kinderen in twee groepen worden gesplitst. Museumbezoek en stadswandeling duren samen in totaal 1 ½ tot 2 uur.

Kosten
Per leerling bedragen de kosten € 0,50 voor de toegang. Deze toegangsprijs kan met CKV-bonnen worden betaald. De materialen worden gratis ter beschikking gesteld dankzij een subsidie van de gemeente Brielle en de provincie Zuid-Holland.
De inhoud van het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de scholen en afgestemd op de leerstof van de verschillende typen onderwijs.

Reserveren verplicht.