Op zaterdag 11 juni presenteert Theatergezelschap Stadsavonturen een gloednieuwe StoryTrail stadswandeling door Den Briel: ‘Brielle en de Oranjes’. Dit ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten’ in Historisch Museum Den Briel. Verhalenvertellers Franciscus en Brot van Gromme nemen je mee op een avontuurlijke wandeling door de stadsgeschiedenis.

Willem van Oranje kwam in 1573 naar Brielle om de vestingwerken te inspecteren. Dat bezoek beviel hem zo goed dat hij twee jaar later naar de stad terugkeerde om in het huwelijk te treden. Sindsdien bestaat er een hechte band tussen Brielle en de Oranjes.

Wie met een van de verhalenvertellers door Den Briel wandelt, zal die historische band zelf kunnen ervaren. Je glipt het museum in om een glimp op te vangen van een nooit eerder vertoond portret van Willem van Oranje. Je ontmoet prinsen en prinsessen. Je hoort hun diepste geheimen. Je beleeft verhalen over liefde en strijd. En je ontdekt wat er van dat alles nog is terug te zien in het Brielle van nu. De verteller en de stad zullen je vorstelijk onthalen!

De StoryTrail stadswandeling Brielle begint op zaterdag 11 juni 2022 om 19:45 uur. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten, inclusief de slotscène in de Sint-Catharijnekerk. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle. Boek nu je tickets voor 5 euro per persoon.

Deze StoryTrail stadswandeling kwam tot stand in samenwerking met het Historisch Museum Den Briel en de Gidsengroep Brielle.

Noot voor de redactie
Voor meer persinformatie: Stadsavonturen (Henke Lever), tel. 030-2467 911 of StoryTrail@stadsavonturen.nl. StoryTrail is een theaterproductie van het gezelschap Stadsavonturen.

Stadsavonturen Cultuur beleven! www.storytrail.nl
Tickets & Cadeaubonnen v.a. 1 persoon: www.StoryTrail.nl in steden en kastelen, op forten en landgoederen.
F.C. Dondersstraat 25, 3572JB Utrecht, The Netherlands
T +31 (0)30-2467 911 / storytrail@stadsavonturen.nl / F +31 (0)30-2467 912