3 oktober 2019

In een bijzonder historisch pand aan de kop van de haven van Zwartewaal opent op vrijdag 11 oktober a.s. het gloednieuwe Visserijmuseum Zwartewaal. Het museum is een dependance van Historisch Museum Den Briel.

De presentatie op de eerste verdieping van het rijksmonument vertelt over de geschiedenis van de visserij van Zwartewaal. Aan de hand van historische voorwerpen, interactieve onderdelen, films, audio en teksten wordt de bezoeker ondergedompeld in de wereld van vissersschepen, riviervisserij, verwante beroepen, het leven aan boord, en meer. Ook is er aandacht voor het historische pand zelf, een voormalig nettenpakhuis en zeilmakerij. De informatie wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Op de tweede verdieping van het pand is, naast werkplekken voor de collectie-registratoren, een geheel nieuw depot ingericht. Op de begane grond bevindt zich de galerieruimte Kunst in uitvoering van Kunstkring Voorne.

Op vrijdag 11 oktober is speciaal ter gelegenheid van de opening het museum voor publiek geopend van 16.00 tot 20.00 uur.

Het museum zal voor publiek toegankelijk zijn van april tot en met oktober op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00 - 17.00 uur.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit bericht en persfoto’s kunt u contact opnemen met Marijke Holtrop via info@historischmuseumdenbriel.nl of 06-22719359