6 september 2022

Beleef de Inname van Den Briel

Op zaterdag 10 en zondag 11 september (de Vestingstedendagen) komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Brielle met de StoryTrail stadswandeling. Dwalend door de stad laat verhalenverteller Franciscus je beleven hoe Den Briel in 1572 werd bevrijd van de Spanjaarden.

Op 1 april verloor Alva zijn Bril. Of beter gezegd: zijn Briel. Hoe dat precies ging, ontdek je tijdens de StoryTrail stadswandeling: een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Samen met verteller Franciscus maak je de meeslepende gebeurtenissen van 450 geleden mee, zo levensecht dat het wel lijkt of je zelf opeens in de schoenen staat van een Watergeus. Of een Spanjaard. Of een Brielse burger.

De verteller brengt het verhaal van de bevrijding van Den Briel met vaart, humor en liefde voor de stad. Zo ervaar je de geschiedenis op een manier die je nooit meer vergeet.

Deze Mini-StoryTrail stadswandeling duurt ongeveer 40 minuten. Starttijden: 11:00, 12:00, 14:00 en 15:00 uur op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022. Reserveren is noodzakelijk via deze link.
Koop nu je tickets voor maar 2 euro per persoon.

Deze StoryTrail stadswandeling kwam tot stand in samenwerking met de 1 April Vereniging.

Noot voor de redactie:
Voor meer persinformatie: Stadsavonturen (Henke Lever), tel. 030-2467 911 of StoryTrail@stadsavonturen.nl. StoryTrail is een theaterproductie van het gezelschap Stadsavonturen.