Op de tweede en derde verdieping van het nettenpakhuis Zwartewaal, een rijksmonument uit de tweede helft van de 18de eeuw, is het Visserijmuseum Zwartewaal gevestigd.

Het historische pand staat op de kop van de haven van Zwartewaal. Naast nettenpakhuis was hier vroeger een zeilmakerij gevestigd. Tegenwoordig bevindt zich op de begane grond van het gebouw de galerieruimte Kunst in uitvoering van Kunstkring Voorne.

De presentatie op de eerste verdieping van het rijksmonument vertelt over de geschiedenis van de visserij van Zwartewaal. Aan de hand van historische voorwerpen, interactieve onderdelen, films, audio en teksten wordt de bezoeker wordt de bezoeker ondergedompeld in de wereld van vissersschepen, riviervisserij, verwante beroepen, het leven aan boord, en meer. Ook is er aandacht voor het historische pand zelf. De informatie wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. Het museum fungeert als een dependance van Historisch Museum Den Briel.

Openingstijden:
Het Visserijmuseum is geopend voor publiek van april t/m oktober op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.
Het is noodzakelijk van te voren een toegangsbewijs te reserveren. Reserveer hier uw toegangsbewijs voor het Visserijmuseum.

Locatie Visserijmuseum

Adres
Bernissedijk 24
3238 BM Zwartewaal